Reseptit

Värikäs kasvisvuoka

Värikkääseen kasvisvuokaan voi käyttää melkein mitä vain jääkaapista löytyviä kasviksia. Säästä ruoasta 1/3 ja tee tähteistä seuraavana päivänä keitto.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Värikäs kasvisvuoka

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pieni munakoiso
  • 2 porkkanaa
  • 1/2-1 bataatti
  • 2 punajuurta
  • öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kasvislientä
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi:

  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 1 dl paksua jogurttia
  • chilikastiketta

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso kuutioiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat, bataatti ja punajuuret.

2. Paista kasviksia sekoitellen parissa erässä öljyssä paistinpannulla noin 3 minuuttia. Siirrä kasvikset laakeaan uunivuokaan. Mausta suolalla.

3. Puolita tomaatit, poista kannat ja pilko tomaatit. Sekoita tomaattipyree kasvisliemeen. Lisää tomaatit ja kasvisliemi vuokaan. Rouhi pinnalle mustapippuria.

4. Kypsennä vuokaa noin 30 minuuttia. Silppua valmiin padan pinnalle basilikaa. Mausta jogurtti chilikastikkeella ja tarjoa ruoan kanssa.

X