963479-paprikapiirakka.jpg
Reseptit

Värikäs paprikapiiras

Värikkääseen paprikapiiraaseen käytetään erivärisiä paprikoita.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g margariinia tai voita
  • 1 dl kylmää vettä tai maitoa

täyte:

  • 3 eriväristä paprikaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 varrellista sipulia
  • öljyä
  • 200 g salaatti- tai fetajuustoa
  • hienonnettua tuoretta basilikaa, timjamia ja oreganoa
  • rouhittua mustapippuria
  • mineraalisuolaa
  • 2 1/2 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • 3 munaa

Valmistusohje

 

Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Pidä jääkaapissa sen aikaa, kun teet täytteen.

Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja leikkaa paprikanpuolikkaat suikaleiksi tai kuutioiksi. Huuhdo ja suikaloi tai kuutioi kesäkurpista ja sipulit.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää kaikki kasvikset ja hauduta niitä silloin tällöin sekoittaen noin viisi minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Ota pannu levyltä pois. Lisää murennettu tai kuutioitu salaatti- tai fetajuusto. Mausta täyte hienonnetuilla yrteillä ja mustapippurilla sekä maun mukaan mineraalisuolalla.

Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Sekoita keskenään ruokakerma sekä munat ja kaada seos muiden täyteaineiden päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

X