Ruokaisa raastesalaatti
Lisukesalaattina tunnettu raastesalaatti taipuu myös pääruoaksi. Lisää joukkoon vain raejuustoa ja nauti ruisleivän kera.
Ainekset
Ruokaisa raastesalaatti
- 2 suurta porkkanaa
- 1-2 suurta punajuurta
- 100 g lanttua, retikkaa tai kyssäkaalia
- 100 g kaalia
Lisäksi
- prk raejuustoa 1
kastike:
- 1 sitruunan tai appelsiinin mehu
- 3 rkl öljyä
- 1 tl hunajaa
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Ruokaisa raastesalaatti valmistuu näin helposti:
1. Pese, kuori ja raasta juurekset ja leikkaa kaali aivan ohuiksi suikaleiksi.
2. Sekoita keskenään kastikeaineet ja kostuta salaatti kastikkeella.
3. Ruokaisa raastesalaatti maistuu myös pinaattiohukaisten lisukkeena.
Vihje: Voit täydentää salaattia raejuustolla, jolloin se käy mainiosti kokonaiseksi ateriaksi, kun sen kanssa nauttii myös ruisleipää. Lisäksi salaattiin sopivat esimerkiksi salaatinlehdet, kurkku, paprika, tomaatit ja kukkakaali.
Saatat pitää myös mausteisesta raastesalaatista tai keväisestä raastesalaatista tahinikastikkeen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas raitaraaste
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous