Reseptit

Värikäs välimerellinen kasvisvuoka

Välimerellinen ruokavalio on tunnetusti terveellinen. Kasvisten ja kalan lisäksi siihen kuuluu hyvänlaatuinen oliiviöljy. Värikäs kasvisvuoka on mainio ruoka sellaisenaan mutta se sopii myös lisukkeeksi paistetulle kalalle tai lihalle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa

kastike:

  • 1 salaattisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 400 g hyvää tomaattikastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl tuoretta minttua ja oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa sekä paloittele paprikat. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä grillivastusten alla muutama minuutti. Älä anna kasvisten palaa.

2. Suikaloi salaattisipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää mausteet, tomaattikastike ja hunaja. Hauduta hetki ja lisää joukkoon hienonnetut yrtit.

3. Mausta paahdetut kasvikset suolalla ja mustapippurilla. Lado kasvikset uunivuokaan ja kaada päälle kastike.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla noin 20 minuuttia.

X