Reseptit

Varisvaaran uutettu mehu

Mehumaijalla keittämisen sijaan puolukkamehun voi myös uuttaa survoksesta.
Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 l (noin 2,5 kg, survoksena vajaa 2,5 l) puolukoita, variksenmarjoja tai karpaloita
  • 2 l vettä
  • 25 g eli 1 pussi viinihappoa (saa ruokakaupasta ja apteekista)
  • 500 g sokeria mehulitraa kohden

Valmistusohje

Survo marjat. Sekoita viinihappo puoleen litraan kylmää vettä. Anna marjojen mehustua kaksi vuorokautta kellarissa tai jääkaapissa.

Puserra survos kaksinkertaisen sideharson tai tiuhan lävikön läpi ja mittaa saadun mehun määrä. Lisää sokeria puoli kiloa saatua mehulitraa kohden. Sekoita kunnes sokeri liukenee mehuun.

Pese pullot ja kuumenna. Pullojen puhtaus takaa mehun säilyvyyden. Keitä myös korkit. Valuta kylmä mehu kuumiin pulloihin ja sulje pullot välittömästi. Säilytä juoma kylmässä.

X