Reseptit

Vasikankyljykset

Vasikankyljykset on upea herkku. Tarjoa ne paistettuina keitettyjen kasvisten ja paistinperunoiden kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vasikankyljykset

  • 4 vasikankyljystä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g voita

Paistetut perunat

  • 800 g pieniä perunoita
  • 50 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitetyt kasvikset

  • 3-4 porkkanaa
  • 1 kukkakaali
  • suolaa

Valmistusohje

Vasikankyljykset tehdään helposti näin:

1. Ota vasikankyljykset huo­neenlämpöön viimeistään tuntia ennen paistamista. Mausta kyljykset suolalla ja mustapippurilla. Jätä odotta­maan.

2. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kuutioiksi. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi.

4. Kuumenna voi paistinpan­ nussa ja paista kyljyksiin molemmin puolin hyvä väri. Hauduta kypsiksi ja valeleniitä välillä voilla.

5. Keitä porkkanat ja kukka­kaalit napakan kypsiksi suo­lalla maustetussa vedessä.

6. Paista myös perunoihin kaunis väri voissa pannulla.

7. Kokoa annokset: nostele lautasille ensin porkkanoita ja kukkakaalia, sitten perunat ja viimeisenä vasikankyljykset. Valele päälle voisulat paistinpannuil­ta ja tarjoa.

Katso myös: Mehevää paistia viikonlopuksi! Poimi parhaat paistireseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtipihvi valmistuu jauhelihasta – katso helpot niksit ja tee herkullinen pihvi 

X