Vatkattu luomuaprikoosipuuro
Valmista vispipuuro vaihteeksi kuivatuista aprikooseista sekä banaanista. Kuivattu aprikoosi on hyvä raudan ja sinkin lähde. Koska luomuaprikooseja ei ole käsitelty rikillä, ovat ne väriltään ruskeita totutun oranssin sijaan.
Ainekset
- 6 dl vettä
- 1/4 tl suolaa
- 100 g kuivattuja luomuaprikooseja
- 1 dl tummia mannaryynejä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2-1 banaania
Lisäksi:
- mantelirouhetta
- mantelimaitoa
Valmistusohje
1. Mittaa vesi ja suola kattilaan. Pilko aprikoosit veteen ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi.
2. Lisää mannaryynit samalla hyvin vatkaten. Hauduta puuroa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Lisää joukkoon sitruunamehu ja pieniksi paloiksi leikattu banaani. Jos banaani ei riitä makeuttamaan puuroa riittävästi, lisää vähän vaahterasiirappia.
4. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Syö mantelirouheen ja mantelimaidon kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous