Vegaaninen semifreddo
Vegaaninen semifreddo on marjaisan makea sekä helppo ja nopea valmistaa. Yhtä helposti se katoaa myös vieraiden suihin.
Ainekset
Vegaaninen semifreddo
- 2 dl vegaanista vispikermaa (esim. Oatly iMat Visp)
- 2 dl vegaanista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Oatly Vaniljasås)
- 200 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esim. Oatly)
- 1 dl tomusokeria
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl vadelmahilloa
- 250 g tuoreita kotimaisia vadelmia
- 1 dl paahdettuja manteleita rouhittuina
Koristeluun
- 100 g tuoreita kotimaisia vadelmia
Valmistusohje
Vegaaninen semifreddo tehdään helposti näin:
1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla.
2. Vaahdota kaura- tai soijavispi ja kasvipohjainen vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita isossa kulhossa kasvipohjaisen tuorejuuston joukkoon tomusokeri, sitruunamehu ja vadelmahillo.
3. Kääntele tuorejuustoseoksen joukkoon vaahdot.
4. Lisää lopuksi seokseen tuoreet vadelmat ja paahdetut rouhitut mantelit.
5. Kaada seos valmisteltuun vuokaan.
6. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia.
7. Ota vegaaninen semifreddo huoneen lämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile heti.
Katso myös: Kaura-vadelmajäätelö
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty jäätelö – kokosimme 18 parasta reseptiä kotijäätelön tekoon
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous