Reseptit

Vegaaninen semifreddo

Vegaaninen semifreddo on marjaisan makea sekä helppo ja nopea valmistaa. Yhtä helposti se katoaa myös vieraiden suihin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen semifreddo

  • 2 dl vegaanista vispikermaa (esim. Oatly iMat Visp)
  • 2 dl vegaanista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Oatly Vaniljasås)
  • 200 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esim. Oatly)
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl vadelmahilloa
  • 250 g tuoreita kotimaisia vadelmia
  • 1 dl paahdettuja manteleita rouhittuina

Koristeluun

  • 100 g tuoreita kotimaisia vadelmia

Valmistusohje

Vegaaninen semifreddo tehdään helposti näin:

1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla.

2. Vaahdota kaura- tai soijavispi ja kasvipohjainen vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita isossa kulhossa kasvipohjaisen tuorejuuston joukkoon tomusokeri, sitruunamehu ja vadelmahillo.

3. Kääntele tuorejuustoseoksen joukkoon vaahdot.

4. Lisää lopuksi seokseen tuoreet vadelmat ja paahdetut rouhitut mantelit.

5. Kaada seos valmisteltuun vuokaan.

6. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia.

7. Ota vegaaninen semifreddo huoneen lämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile heti.

Katso myös: Kaura-vadelmajäätelö

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty jäätelö – kokosimme 18 parasta reseptiä kotijäätelön tekoon

X