Reseptit

Vegaaniset pannukakut

Pikkupannarit onnistuvat mainiosti vegaanisina ilman kananmunaa, kun taikinan sekoittaa kasvipohjaisesta jogurtista ja antaa sen turvota rauhassa ennen paistamista. Pinnalta rapeat vegaaniset pannaukakut maistuvat ihanilta kaurakinuskikastikkeen kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaniset pannukakut

  • 2 dl Greek Style -kasvipohjaista jogurttia
  • 2 dl mantelimaitoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Lisäksi

  • 2 banaania
  • 1 rs (200 g) pensasmustikoita
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 prk (200 g) kaurakinuskikastiketta

Valmistusohje

Vegaaniset pannukakut tehdään helposti näin:

Vegaaniset pannukakut tehdään ilman kananmunaa esimerkiksi mantelimaitoon.

1. Sekoita kulhossa jogurtti, mantelimaito ja sitruunamehu. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne sitten jogurttiseoksen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä noin 30 minuuttia.

2. Paista taikinasta rypsiöljyssä lettupannulla keskilämmöllä kauniin ruskeita pannareita.

3. Tarjoile vegaaniset pannarit lämpiminä viipaloitujen banaanien, pensasmustikoiden, rouhittujen pekaanipähkinöiden ja suussa sulavan kaurakinuskikastikkeen kera jälkiruokana, aamiaisella tai brunsseilla.

Kaipaatko lisää pannukakkujen ohjeita? Saatat pitää myös mehevistä amerikkalaisista pannukakuista, maukkaista ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Katso myös: Amerikkalaiset kaurapannukakut ja rapeat tattarivohvelit savukala-cheddartäytteellä – 4 lettureseptiä aikuiseen makuun

Katso myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X