Reseptit

Vegaaniset täytetyt munakoisot

Vegaaniset täytetyt munakoisot ovat herkullista kasvisruokaa. Ne kätkevät sisäänsä vegaanista ”fetaa”, vöneriä sekä oliiveja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaniset täyteyt munakoisot

  • 2 munakoiso
  • 2+2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (200 g) vöneriä lastuina
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 tl kuivattua oregania
  • 1 dl mustia kivettömiä kalamataoliiveja
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 200 g vegaanista "fetaa"

Valmistusohje

Vegaaniset täytetyt munakoisot tehdään helposti näin:

1. Halkaise munakoisot ja tee terävällä veitsellä leikkuupintoihin ristiviillot.

2. Laita puolikkaat munakoisot leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla peitetylle uunipellille, ja valuta pinnoille öljy. Lisää ripaus suolaa ja paahda munakoisoja 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää vönerlastut ja paista pari minuuttia. Lisää vielä tomaattimurska, oregano ja oliivit. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

5. Ota munakoisot uunista ja riko kypsää sisustaa hieman haarukalla. Lusikoi vönertäyte munakoisoille.

6. Murenna päälle vegaaninen ”feta” ja gratinoi vegaaniset täytetyt munakoisot uunissa noin 10 minuutin ajan.

Katso myös: Oikein valmistettuna munakoiso on suussasulava herkku – nämä reseptit saavat kenet tahansa rakastumaan siihen

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoiso – unohda itkettäminen ja ota haltuun munakoison oikea käsittely ja suositut ohjeet

X