Vegejauhispyörykät
Vegejauhispyörykät tehdään jauhelihan kaltaisesta kasvisjauhiksesta ja aateloidaan itse tehdyllä teriyakikastikkeella.
Ainekset
Vegejauhispyörykät
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 dl vettä
- 1/2 dl korppujauhoja
- 250-300 g kasvisjauhista
- 1/2 ruukku korianteria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- seesaminsiemeniä
- 2 rkl öljyä
Teriyakikastike
- 1 tl inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
- 1 limetin mehu
- 2 rkl sokeria
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/2 dl soijakastiketta
- 2 rkl vettä
- 1 tl maissitärkkelystä
Valmistusohje
Vegejauhispyörykät tehdään helposti näin:
1. Hienonna valkosipuli ja sipuli, kuullota pehmeiksi öljyssä.
2. Sekoita vesi ja korppujauhot, sipulit ja jauhis tasaiseksi taikinaksi. Lisää hienonnettu korianteri ja mausteet.
3. Pyörittele taikina pyöryköiksi ja kierittele seesaminsiemenissä. Paista vegejauhispyörykät kypsiksi öljyssä maltillisella lämmöllä.
4. Mittaa kastikeainekset pieneen kattilaan. Keitä muutamia minuutteja ja sekoita kastike pyöryköiden joukkoon.
Katso myös: Italialaiset kasvispyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Tuliset kasvispyörykät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous