Reseptit

Vegejauhispyörykät

Vegejauhispyörykät tehdään jauhelihan kaltaisesta kasvisjauhiksesta ja aateloidaan itse tehdyllä teriyakikastikkeella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegejauhispyörykät

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 250-300 g kasvisjauhista
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • seesaminsiemeniä
  • 2 rkl öljyä

Teriyakikastike

  • 1 tl inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl maissitärkkelystä

Valmistusohje

Vegejauhispyörykät tehdään helposti näin:

1. Hienonna valkosipuli ja sipuli, kuullota pehmeiksi öljyssä.

2. Sekoita vesi ja korppujauhot, sipulit ja jauhis tasaiseksi taikinaksi. Lisää hienonnettu korianteri ja mausteet.

3. Pyörittele taikina pyöryköiksi ja kierittele seesaminsiemenissä. Paista vegejauhispyörykät kypsiksi öljyssä maltillisella lämmöllä.

4. Mittaa kastikeainekset pieneen kattilaan. Keitä muutamia minuutteja ja sekoita kastike pyöryköiden joukkoon.

Katso myös: Italialaiset kasvispyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Tuliset kasvispyörykät

X