Reseptit

Vegepizza

Pizzan voi pyöräyttää mainiosti myös ilman vehnäjauhoista valmistettua taikinaa. Tee pohja juuresraasteesta, juustosta ja kananmunasta.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/ Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 l (n. 500 g) palsternakkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2-1 dl juustoa raastettuna (esim. emmentaali- tai parmesaanijuusto)
  • 1/4 tl suolaa

Tomaattikastike:

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • n. 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Täyte:

  • 4 lehteä lehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl basilikaa (esim. pienilehtinen piccolino)

Valmistusohje

1. Raasta kuoritut palsternakat raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon munat, juusto ja suola.

2. Painele seos uunipellille leivinpaperin päälle yhdeksi isoksi tai neljäksi pienemmäksi pizzapohjaksi. Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

3. Soseuta tomaattikastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja levitä pohjalle. Lisää päälle öljyssä pyöräytetyt, revityt lehtikaalin palat sekä rikotut munat. Jatka paistamista 5–10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.

4. Ripottele munille hieman suolaa ja koristele pizzat basilikalla.

X