Vegepizza
Pizzan voi pyöräyttää mainiosti myös ilman vehnäjauhoista valmistettua taikinaa. Tee pohja juuresraasteesta, juustosta ja kananmunasta.
Ainekset
Pohja:
- 1 l (n. 500 g) palsternakkaa
- 2 kananmunaa
- 1/2-1 dl juustoa raastettuna (esim. emmentaali- tai parmesaanijuusto)
- 1/4 tl suolaa
Tomaattikastike:
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1/2 dl tuoretta basilikaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- n. 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Täyte:
- 4 lehteä lehtikaalia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 dl basilikaa (esim. pienilehtinen piccolino)
Valmistusohje
1. Raasta kuoritut palsternakat raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon munat, juusto ja suola.
2. Painele seos uunipellille leivinpaperin päälle yhdeksi isoksi tai neljäksi pienemmäksi pizzapohjaksi. Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
3. Soseuta tomaattikastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja levitä pohjalle. Lisää päälle öljyssä pyöräytetyt, revityt lehtikaalin palat sekä rikotut munat. Jatka paistamista 5–10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
4. Ripottele munille hieman suolaa ja koristele pizzat basilikalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous