Reseptit

Vehnä- tai maissitortillat

Tortillojen tekeminen itse on yllättävän helppoa. Valurautapannulla lettuihin tulee juuri oikea tummuusaste ja aromi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vehnätortillat

  • noin 5 dl durumjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl vettä

Maissitortillat

  • 4–5 dl maissijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

Vehnätortillat

1. Mittaa jauhot, suola ja öljy kulhoon. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä kaulittavaksi, lisää vähän vehnäjauhoja. Anna taikinan levätä parikymmentä minuuttia.

2. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa kymmeneen osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen ohuiksi, halkaisijaltaan noin 18 cm kokoisiksi leiviksi. Paista leivät kuumalla valurautapannulla molemmin puolin. Kääri leivät muovikelmuun tai pyyheliinan sisään, jotta ne pysyvät pehmeinä. Voit lämmittää tortillat ennen tarjoilua uunissa.

Maissitortillat

1. Valmista maissitortillat vehnätortillojen tapaan. Kaulimista helpottaa, jos korvaat kolmanneksen maissijauhoista vehnäjauhoilla.

Täytettä tortilloille:

963525-Burritos.jpg

Meksikolaiset burritot

Kuha_paprika_tortillat

Kuha-paprikatäyte tortilloille

961853-grillatut_quesilladat.jpg
© Seppo Saarentola

Grillatut quesadillat – pihajuhlien parhaat

Kotiliesi.fi: Broileritäyte tortilloille

X