Venäläinen lohipiirakka eli kulibjaka
Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka on mehevä herkku. Voitaikinakuori kätkee sisälleen lohta, tilliä, kananmunaa ja riisiä.
Ainekset
Venäläinen lohipiirakka eli kulibjaka:
- 250 g voita
- 250 g hienoja vehnäjauhoja (+ 1/2 dl leivontatasolle)
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kermaviiliä
Täyte:
- 1 taimen tai pieni lohi fileenä
- 2 dl täysjyväriisiä keitettynä
- 4 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl maustepippuria
- 1 dl tilliä
- 50 g voita
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Venäläinen lohipiirakka eli kulibjaka tehdään näin:
1. Valmista sekoitettu voitaikina, jollet käytä valmista voitaikinaa. Painele voi kulhossa pehmeäksi. Sekoita jauhot sormin nyppimällä voihin ja lisää leivinjauhe sekä kermaviili. Nypi taikina rakeiseksi. Jauhota pöytä ja kauli taikina levyksi.
2. Taita kolmeen osaan ja kauli toisen kerran uunipellin kokoiseksi levyksi. Aseta leivinpaperin päälle ja nosta kylmään, kelmuun käärittynä.
3. Keitä riisi väljässä vedessä juuri ja juuri pehmeäksi, valuta ja anna kuivahtaa.
4. Keitä munat niin, että keltuainen on hyytynyt (5–6 min). Jäähdytä.
5. Silppua tilli. Fileoi kala ruodottomaksi. Mausta kala suolalla, pippurilla ja tillillä.
6. Kuori munat ja leikkaa viipaleiksi. Aseta kaulittu levy pellille. Levitä riisi levyn toiseen reunaan, jätä kolme senttiä taikinaa näkyviin reunalle. Aseta kalafileet riisin päälle. Ison fileen voit levittää viipaloituna. Peitä kala tillillä ja asettele munaviipaleet ylimmäksi.
7. Taita taikina kanneksi. Kalan koosta riippuen voit pitää piirakan levynä tai pyöristää kapeammaksi pitkoksi, jolloin saumakohta kannattaa kieräyttää alimmaksi. Voitele piirakka munalla tai maidolla, pistele haarukalla ja paista 225 asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Vanhanajan kalapiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Lohikulibjaka eli lohipiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous