Reseptit

Venäläinen lohipiirakka eli kulibjaka

Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka on mehevä herkku. Voitaikinakuori kätkee sisälleen lohta, tilliä, kananmunaa ja riisiä.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Venäläinen lohipiirakka eli kulibjaka:

  • 250 g voita
  • 250 g hienoja vehnäjauhoja (+ 1/2 dl leivontatasolle)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kermaviiliä

Täyte:

  • 1 taimen tai pieni lohi fileenä
  • 2 dl täysjyväriisiä keitettynä
  • 4 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 dl tilliä
  • 50 g voita

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Venäläinen lohipiirakka eli kulibjaka tehdään näin:

1. Valmista sekoitettu voitaikina, jollet käytä valmista voitaikinaa. Painele voi kulhossa pehmeäksi. Sekoita jau­hot sormin nyppimällä voihin ja li­sää leivinjauhe sekä kermaviili. Nypi taikina rakeiseksi. Jauhota pöytä ja kauli taikina levyksi.

2. Taita kolmeen osaan ja kauli toi­sen kerran uunipellin kokoiseksi le­vyksi. Aseta leivinpaperin päälle ja nosta kylmään, kelmuun käärittynä.

3. Keitä riisi väljässä vedessä juuri ja juuri pehmeäksi, valuta ja anna kuivahtaa.

4. Keitä munat niin, että keltuainen on hyytynyt (5–6 min). Jäähdytä.

5. Silppua tilli. Fileoi kala ruodotto­maksi. Mausta kala suolalla, pippu­rilla ja tillillä.

6. Kuori munat ja leikkaa viipaleiksi. Aseta kaulittu levy pellille. Levitä riisi levyn toiseen reunaan, jätä kolme senttiä taikinaa näkyviin reunalle. Aseta kalafileet riisin päälle. Ison fileen voit levittää viipaloituna. Peitä kala tillillä ja asettele munavii­paleet ylimmäksi.

7. Taita taikina kanneksi. Kalan koos­ta riippuen voit pitää piirakan levynä tai pyöristää kapeammaksi pitkoksi, jolloin saumakohta kannattaa kieräyt­tää alimmaksi. Voitele piirakka mu­nalla tai maidolla, pistele haarukalla ja paista 225 ­asteisen uunin keski­osassa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Vanhanajan kalapiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi:  Lohikulibjaka eli lohipiirakka

X