Reseptit

Veneperuna-salaatti

Ruokaisa veneperunasalaatti sopii pääruoaksi, tai lisukkeeksi lihalle tai kanalle. Kastike sekoitetaan kuumien perunoiden joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 11/2 kg jauhoisia perunoita
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 2 tl sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 oksa rosmariinia

kastike:

  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 2 dl mustia oliiveja
  • 6-7 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl hakattua lehtipersiljaa
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin ja lohko veneiksi. Pyöräytä lohkot suolalla, pippurilla ja rosmariinilla maustetussa oliiviöljyssä. Levitä perunat pellille ja kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia.

2. Perunoiden kypsyessä sekoita kastikkeen ainekset. Kääntele kuumat perunalohkot kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Lisää maukkaita perunasalaatteja:

983815-paahdettu_perunasalaatti.jpg

Paahdettu perunasalaatti

963467-savulohisalaatti.jpg

Savukala-perunasalaatti

985863-peruna_salaatti,590.jpg

Vuohenjuusto-perunasalaatti

Kotiliesi.fi: Raikas ja kevyt perunasalaatti

X