Reseptit

Venezuelalaiset maissipannukakut

Cachapas-pannarit ovat kevyttä kesäsyötävää. Upea maku syntyy maissista.
Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Cachapas-pannukakut

  • 7 dl pakastemaissia (450 g)
  • 3/4 dl masa harinaa (maissijauhoja)
  • 1/2 tl suolaa
  • kasviöljyä paistamiseen

Lisäksi

  • kevätsipulia
  • 2 dl Kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • tuoretta minttua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Sulata maissit ja sekoita tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää joukkoon masa harina ja suola, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna paistinpannu ja muotoile taikinasta pihvejä. Paista öljyssä kullanruskeiksi, anna jäähtyä hetki.

2. Hienonna kevätsipuli ja minttu. Sekoita jogurtti sekä sitruunan kuori ja mehu keskenään. Mausta suolalla.

3. Tarjoile jogurtti cachapas-pannukakkujen kera, koristele mintulla ja kevätsipulilla.

Katso myös:

Maissikanaballotine, Ruoka.fi

Meksikolainen maissikeitto, Ruoka.fi

Kartanon maissiletut, Kotiliesi.fi

X