Reseptit

Venussimpukat valkosipuli-voiliemessä

16.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kauniit venussimpukat on kypsennetty muutamien rosmariinineulasten maustamassa voiliemessä.

Ainekset

runsas 1 kg venussimpukoita
2–3 viipaloitua valkosipulinkynttä
2 silputtua salottisipulia
pari rosmariinin neulasta
50 g voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kalalientä
silputtua ruohosipulia
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Pese simpukat hyvin juoksevassa vedessä.

2. Sulata voi laakeassa paistokasarissa tai kattilassa. Lisää valkosipuliviipaleet, rosmariinin neulaset, viini ja kalaliemi. Hauduta lientä muutamia minuutteja.

3. Lisää simpukat liemeen, peitä kannella ja kuumenna kunnes simpukat avautuvat. Nosta simpukat pienille syville lautasille. Mausta liemi ruohosipulilla ja lusikoi simpukoiden päälle. Tarjoa vaalean leivän tai patongin kanssa.

Vinkki: Samaan tapaan voit kypsentää myös tuoreita sinisimpukoita.

Lisää herkkuja simpukoista:

987632-Sinisimpukat_ja_kookosliemi,590.jpg

Sinisimpukat kookosliemessä

863918-sinisimpukat.jpg

Simpukat valkoviinissä

964992-simpukoita_ja_bulguria.jpg

Simpukoita ja bulguria

Kotiliesi.fi: Gratinoidut sinisimpukat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *