Reseptit

Verigreippi-katkarapusalaatti ja avokadotahna

20.1.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Verigreippi-katkarapusalaatti ja avokadotahna ovat raikas yhdistelmä ja sopivat hyvin vaikka lounaaksi.

Ainekset

180 g isoja katkaravunpyrstöjä
1/2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
1–2 rkl hienonnettua tilliä tai korianteria
ripaus suolaa ja pippuria
1 iso verigreippi
1/2 granaattiomenaa

Avokadotahna

1 iso avokado
1 rkl sitruunamehua
2 rkl paksua jogurttia

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut siivilässä. Sekoita pyrstöihin öljy, raastettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki.

2. Leikkaa greippi ohuiksi viipaleiksi tai kalvottomiksi lohkoiksi.

3. Irrota siemenet halkaistusta granaattiomenasta napauttamalla kuorta voimakkaasti veitsellä.

4. Kuori avokado. Jauha sauvasekoittimella tahnaksi sitruunamehun kanssa. Lisää jogurtti ja mausta kastike ripauksella suolaa.

5. Kokoa lautaselle pyrstöt ja verigreipit, granaattiomenansiemenet ja tahna.

Katso myös:

Katkarapu-lohisalaatti, Ruoka.fi
Mustajuuri-katkarapusalaatti, Ruoka.fi
Raikas katkarapusalaatti, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme