Reseptit

Verigreippi-katkarapusalaatti ja avokadotahna

Verigreippi-katkarapusalaatti ja avokadotahna ovat raikas yhdistelmä ja sopii hyvin vaikka lounaaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Verigreippi-katkarapusalaatti

  • 180 g isoja katkaravunpyrstöjä
  • 1/2 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1–2 rkl hienonnettua tilliä tai korianteria
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1 iso verigreippi
  • 1/2 granaattiomenaa

Avokadotahna

  • 1 iso avokado
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl paksua jogurttia

Valmistusohje

Verigreippi-katkarapusalaatti ja avokadotahna tehdään näin:

1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne siivilässä. Raasta valkosipuli. Purista sitruunasta mehua ja hienonna yrtit. Sekoita pyrstöihin öljy, raastettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta kastike kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki, jotta maut tasoittuvat ja tekeytyvät.

2. Leikkaa greippi ohuiksi viipaleiksi tai kalvottomiksi lohkoiksi.

3. Irrota siemenet halkaistusta granaattiomenasta napauttamalla kuorta voimakkaasti veitsellä.

4. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori.  Jauha sauvasekoittimella avokado tahnaksi sitruunamehun kanssa. Lisää jogurtti ja mausta kastike ripauksella suolaa.

5. Kokoa lautaselle pyrstöt ja verigreipit, granaattiomenansiemenet ja avokadotahna. Nauti verigreippi-katkarapusalaatti heti.

Katso myös:

Katkarapu-lohisalaatti, Ruoka.fi
Mustajuuri-katkarapusalaatti, Ruoka.fi
Raikas katkarapusalaatti, Kotiliesi.fi

X