Reseptit

Verigreippi-mozzarellasalaatti

Raikas mozzarella-verigreippisalaatti sopii moneksi: kevyeksi lounaaksi, alkupalaksi tai lisukkeeksi paistetulle kalalle tai lihalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Verigreippi-mozzarellasalaatti:

  • 2-3 verigreippiä
  • 80 g pinaattia
  • 2 palloa bufalamozzarellaa
  • 1 dl paahdettuja ja suolattuja kurpitsansiemeniä
  • mintunlehtiä

Fenkolivinegrette:

  • 1 pieni fenkoli pieninä kuutioina
  • 1/2 dl verigreippimehua (roippeista)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Kuori greipit huolellisesti terävällä veitsellä kalvottomiksi ja irrottele vielä lohkoiksi.

2. Levitä pinaatti isolle vadille ja lisää päälle verigreippilohkot. Revi pinnalle mozzarella ja ripottele päälle vielä kurpitsan- siemenet ja mintunlehtiä.

3. Sekoita fenkolivinegretten ainekset kulhossa keskenään ja lusikoi kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.

X