Vesimeloni-kimchi
Vesimeloni-kimchi on vesimelonin kuoresta valmistettu pikakimchi ja huikean maukas lisuke vaikkapa grilliruokien kaveriksi. Meloninkuorta ei perinteisen kimchin tapaan fermentoida, vaan aito maku tulee korealaisesta, käymismenetelmällä valmistetusta tulisesta gochujang-chilitahnasta.
Ainekset
Vesimeloni-kimchi
- 1/2 (à 21/2 kg) luomuvesimeloni
- 1 tl merisuolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 levätsipulia
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl gochujang-tahnaa (korealainen tahmainen chilitahna)
- 2 tl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 5 dl vesimelonin hedelmälihaa
- (1 dl tuoretta minttua tai korianteria)
Valmistusohje
Vesimeloni-kimchi tehdään helposti näin:
1. Pese vesimeloni, halkaise ja leikkaa punainen hedelmäliha kuoresta.
2. Leikkaa kuorimaveitsellä vihreä osa pois ohuelti kuoren valkoisesta osasta. Vain valkoinen osa käytetään. Suikaloi valkoinen kuoriosa kulhoon. Lisää suola. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa tunti.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset kuoren joukkoon. Paloittele punainen hedelmäliha ja lisää muiden ainesten joukkoon nostellen. Peitä kulho kannella tai tuorekelmulla. Anna maustua viileässä vähintään kaksi tuntia. Lisää joukkoon halutessasi hienonnettua minttua tai korianteria. Tarjoa vesimeloni-kimchi esimekriksi korealaisen kanapadan kanssa.
Vinkki! Tärkeintä on valmistaa kimchi luomumelonista, jonka kuoressa ei ole torjunta-aineita.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 33/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Korealainen kimchi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous