vesimeloni-krutonkisalaatti
Reseptit

Vesimeloni-krutonkisalaatti

Vesimeloni-krutonkisalaatti on loistava kesäruoka: raikas ja viilentävä. Nauti salaatti jääkaappikylmänä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vesimeloni-krutonisalaatti

  • 1/2 vesimelonia
  • 8 minitomaattia
  • 1 paprika
  • 1/2 kurkkua
  • 1 punasipuli
  • mintunlehtiä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl balsamicoa tai balsamicosiirappia
  • 4 viipaletta eilispäivän leipää
  • 1 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Vesimeloni-krutonkisalaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa vesimeloni kuutioiksi. Puolita tomaatit, kuutioi paprika ja kurkku. Hienonna sipuli. Silppua mintunlehdet. Sekoita ainekset keskenään kulhossa

tai laakealla vadilla. Kääntele joukkoon öljy, suola ja pippuri. Lisää päälle balsamiviinietikka tai ­siirappi. Anna salaatin viilentyä ja maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

2. Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda rapeiksi pannulla öljyssä. Lisää murskattu valkosipuli valmiiden krutonkien joukkoon. Lisää jäähtyneet krutongit salaatin päälle.

Katso myös: Hellepäivän herkut vesimelonista – vesimelonisalaatti, vesimelonipizza ja 3 muuta ihanaa vesimeloniherkkua

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa salaatti – kurkkaa Kotilieden 45 parasta ohjetta ja valitse omasi

X