Vesimeloni-krutonkisalaatti
Vesimeloni-krutonkisalaatti on loistava kesäruoka: raikas ja viilentävä. Nauti salaatti jääkaappikylmänä.
Ainekset
Vesimeloni-krutonisalaatti
- 1/2 vesimelonia
- 8 minitomaattia
- 1 paprika
- 1/2 kurkkua
- 1 punasipuli
- mintunlehtiä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl balsamicoa tai balsamicosiirappia
- 4 viipaletta eilispäivän leipää
- 1 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Vesimeloni-krutonkisalaatti tehdään helposti näin:
1. Leikkaa vesimeloni kuutioiksi. Puolita tomaatit, kuutioi paprika ja kurkku. Hienonna sipuli. Silppua mintunlehdet. Sekoita ainekset keskenään kulhossa
tai laakealla vadilla. Kääntele joukkoon öljy, suola ja pippuri. Lisää päälle balsamiviinietikka tai siirappi. Anna salaatin viilentyä ja maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
2. Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda rapeiksi pannulla öljyssä. Lisää murskattu valkosipuli valmiiden krutonkien joukkoon. Lisää jäähtyneet krutongit salaatin päälle.
Katso myös: Hellepäivän herkut vesimelonista – vesimelonisalaatti, vesimelonipizza ja 3 muuta ihanaa vesimeloniherkkua
Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa salaatti – kurkkaa Kotilieden 45 parasta ohjetta ja valitse omasi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous