
Vesimeloni-tomaattikeitto
Jääkylmä vesimeloni-tomaattikeitto sammuttaa sekä nälän että janon. Voit viilentää keiton joko jääkaapissa tai lisäämällä annosten joukkoon jääpaloja.
Ainekset
Vesimeloni-tomaattikeitto
- 5 (yli)kypsää tomaattia
- 1 nippusipuli (valkoinen osa)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sellerinvarsi
- 500 g vesimelonia
- 1 viipale vaaleaa leipää
- 2 dl tomaattimehua tai paseerattua tomaattia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Pinnalle
- hienonnettu sipulinvarsi
Valmistusohje
Vesimeloni-tomaattikeitto tehdään helposti näin:
1. Tee tomaattien pintaan ristiviillot. Kasta tomaatit pariksi sekunniksi kiehuvaan veteen, vedä kuoret irti ja paloittele tomaatit.
2. Paloittele sipuli, valkosipulinkynsi, sellerinvarsi ja vesimeloni. Revi leipä paloiksi. Laita kaikki keittoainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi.
Katso myös: Melonigazpacho
Katso myös Kotiliesi.fi: Hellepäivän ruokia – poimi virkistävät herkutteluideat vesimelonista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous