vesimeloni-tomaattikeitto
Reseptit

Vesimeloni-tomaattikeitto

Jääkylmä vesimeloni-tomaattikeitto sammuttaa sekä nälän että janon. Voit viilentää keiton joko jääkaapissa tai lisäämällä annosten joukkoon jääpaloja.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vesimeloni-tomaattikeitto

  • 5 (yli)kypsää tomaattia
  • 1 nippusipuli (valkoinen osa)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sellerinvarsi
  • 500 g vesimelonia
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • 2 dl tomaattimehua tai paseerattua tomaattia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Pinnalle

  • hienonnettu sipulinvarsi

Valmistusohje

Vesimeloni-tomaattikeitto tehdään helposti näin:

1. Tee tomaattien pintaan ristiviillot. Kasta tomaatit pariksi sekunniksi kiehuvaan veteen, vedä kuoret irti ja paloittele tomaatit.

2. Paloittele sipuli, valkosipulinkynsi, sellerinvarsi ja vesimeloni. Revi leipä paloiksi. Laita kaikki keittoainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi.

Katso myös: Melonigazpacho

Katso myös Kotiliesi.fi: Hellepäivän ruokia – poimi virkistävät herkutteluideat vesimelonista

X