Vesimelonigranita
Italialainen mehujää eli granita virkistää ja sammuttaa janon hellesäällä.
Ainekset
- 1 kypsä siemenetön vesimeloni
- 1 3/4 dl sokeria
- 1 1/2 dl vettä
- 2 limetin tai
- 1 sitruunan mehu
- tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri ja vesi. Keitä lientä hiljalleen 3 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Lohko vesimelonin hedelmäliha ja pane palat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha hedelmäliha sileäksi ja kaada siivilän läpi kulhoon. Lisää mehuun sokeriliemi ja limetti- tai sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää halutessasi kirpeyttä.
3. Jäädytä granita joko jäätelökoneessa tai pakastimessa. Pakastamista varten kaada seos laakeaan kulhoon. Pane kulho pakastimeen ja sekoita granitaa aina puolen tunnin välein haarukalla, kunnes seos on hileistä ja jääkylmää. Annostele mehujää laseihin ja lisää tuoreita mintunlehtiä.
Vinkki! Jos vesimelonin hedelmäliha on hailakan punaista, voit syventää värin lisäämällä siivilöityyn mehuun tilkan punaista grenadiinia eli värisiirappia tai ripauksen karamelliväriä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous