Reseptit

Vesimelonigranita

6.7.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Italialainen mehujää eli granita virkistää ja sammuttaa janon hellesäällä.

Ainekset

1 kypsä siemenetön vesimeloni
1 3/4 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
2 limetin tai
1 sitruunan mehu
tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuumenna sokeri ja vesi. Keitä lientä hiljalleen 3 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Lohko vesimelonin hedelmäliha ja pane palat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha hedelmäliha sileäksi ja kaada siivilän läpi kulhoon. Lisää mehuun sokeriliemi ja limetti- tai sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää halutessasi kirpeyttä.

3. Jäädytä granita joko jäätelökoneessa tai pakastimessa. Pakastamista varten kaada seos laakeaan kulhoon. Pane kulho pakastimeen ja sekoita granitaa aina puolen tunnin välein haarukalla, kunnes seos on hileistä ja jääkylmää. Annostele mehujää laseihin ja lisää tuoreita mintunlehtiä.

Vinkki! Jos vesimelonin hedelmäliha on hailakan punaista, voit syventää värin lisäämällä siivilöityyn mehuun tilkan punaista grenadiinia eli värisiirappia tai ripauksen karamelliväriä.

Lisää viilennystä kuumiin kesäpäiviin:

762673-vesimelonijuoma.jpg

Raikas vesimelonijuoma

Aqua_fresca

Aqua fresca

794728-mojitomehujaat.jpg

Helpot meloni-mojitomehujäät

Kotiliesi.fi:  Vesimelonimalja

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme