Reseptit

Vesimelonikiisseli

Jasmiininkukilla ja vesimeloninsiemeniä jäljittelevillä suklaahippusilla koristeltua melonikiisseliä tarjotaan Palermon seudulla kesäkuussa vietettävien Pyhän Rosalian juhlapäivien aikana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 vesimeloni
  • 1 kanelitanko
  • 1 sitruunan mehu
  • noin 1/2 dl sokeria
  • 6 tasaista rkl perunajauhoja/
  • 1 l mehua

Valmistusohje

1. Paloittele vesimeloni tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Soseuta hedelmäliha ja siivilöi mehu kulhoon. Mittaa mehun määrä ja kaada kattilaan. Lisää kanelitanko, sitruunamehu ja sen verran sokeria että saat miellyttävän makean liemen. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja nosta kattila pois levyltä.

2. Suurusta liemi veteen sekoitetuilla perunajauhoilla. Kuumenna kiisseliä hiljalleen sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle vähän sokeria. Koristele valmis kiisseli kermavaahdolla ja tummalla suklaalla.

Lisää jälkiruokia vesimelonista:

Vesimelonigranita

Vesimelonigranita

Vesimelonitikkarit

Vesimelonitikkarit

Pallogrilli vesimelonista ja vartaat

Hedelmäinen pallogrilli – Grillijuhlien pöydän koriste ja jälkiruoka

Kotiliesi.fi: Vesimeloni-kermahyytelö

X