Reseptit

Vesimelonileivokset

Tässäpä kevyt ja herkullinen herkku, kun makeannälkä iskee. Tuoreet hedelmät ja mintulla maustettu jogurtti ovat ihania yhdessä.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hannele Manelius

Hurmaavat vesimelonileivokset koristellaan ananaskirsikoilla.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vesimelonileivokset:

  • pala vesimelonia
  • 1/2 ananas
  • 1 kypsä persimoni
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • hunajaa maun mukaan

Koristeluun:

  • ananaskirsikoita
  • kypsiä tuoreita viikunoita

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi meloni sekä ananas. Viipaloi myös persimoni. Hienonna minttua noin 2 rkl ja sekoita jogurtin sekaan. Mausta jogurtti hunajalla makusi mukaan.

2. Levitä puolet vesimeloniviipaleista leivinpaperin päälle. Sivele pinnalle ohut kerros jogurttia. Laita seuraavaksi kerros ananasviipaleita ja sivele ohut kerros jogurttia viipaleiden päälle.

3. Levitä persimoniviipaleet. Jatka kerroksia samaan tapaan, vesimelonit ylimmäksi.

4. Leikkaa neliöiksi tai haluamasi muotoisiksi leivoksiksi. Jos hukkapaloja syntyy, ne voi käyttää smoothieen.

5. Lohko viikunat ja laita leivosten päälle. Koristele ananaskirsikoilla. Viimeistele mintunlehdillä ja nauti jälkiruoaksi tai välipalaksi.

Vinkki: Kun leikkaat ananaskirsikan pohjasta palan pois, se pysyy paremmin pystyssä vesimelonileivosten koristeena.

X