Reseptit

Vesimelonileivokset

22.1.2020 Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tässäpä kevyt ja herkullinen herkku, kun makeannälkä iskee. Tuoreet hedelmät ja mintulla maustettu jogurtti ovat ihania yhdessä.

Ainekset

Vesimelonileivokset:

pala vesimelonia
1/2 ananas
1 kypsä persimoni
1 ruukku tuoretta minttua
2 dl turkkilaista jogurttia
hunajaa maun mukaan

Koristeluun:

ananaskirsikoita
kypsiä tuoreita viikunoita

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi meloni sekä ananas. Viipaloi myös persimoni. Hienonna minttua noin 2 rkl ja sekoita jogurtin sekaan. Mausta jogurtti hunajalla makusi mukaan.

2. Levitä puolet vesimeloniviipaleista leivinpaperin päälle. Sivele pinnalle ohut kerros jogurttia. Laita seuraavaksi kerros ananasviipaleita ja sivele ohut kerros jogurttia viipaleiden päälle.

3. Levitä persimoniviipaleet. Jatka kerroksia samaan tapaan, vesimelonit ylimmäksi.

4. Leikkaa neliöiksi tai haluamasi muotoisiksi leivoksiksi. Jos hukkapaloja syntyy, ne voi käyttää smoothieen.

5. Lohko viikunat ja laita leivosten päälle. Koristele ananaskirsikoilla. Viimeistele mintunlehdillä ja nauti jälkiruoaksi tai välipalaksi.

Vinkki: Kun leikkaat ananaskirsikan pohjasta palan pois, se pysyy paremmin pystyssä vesimelonileivosten koristeena.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme