Reseptit

Vesirinkelit

Tällä ohjeella valmistat 20-25 vesirinkeliä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 13-15 dl vehnäjauhoja
  • 50 g sulatettua voita

keittämiseen:

  • 2 l vettä
  • 2 rkl suolaa

pinnalle:

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

 

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja sokeri. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei löysää. Vaivaa hyvin noin 10 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa kulhosta ja käsistä. Lisää voisula alustamisen loppupuolella. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilma pois pöydällä. Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat ensin palloiksi ja edelleen noin 20 cm:n pituisiksi nauhoiksi. Pyöräytä nauhat rinkeleiksi, nipistä liitoskohdat hyvin kiinni. Anna rinkeleiden kohota noin 10 minuuttia.

Keitä aina kolme rinkeliä kiehuvassa suolavedessä noin 5 sekuntia, käännä rinkelit kerran. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle pellille.

Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista noin 15–20 minuuttia tai kunnes rinkelit ovat kullanruskeita. Jäähdytä rinkelit ritilän päällä peittämättä. Tarjoa vastapaistettuina. Pakasta ylijäävät rinkelit.

X