16.5.2012

Vietnamilainen kanasalaatti

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Vietnamilainen kanasalaatti hurmaa maulla ja mehevyydellään. Sen juju piilee varhaiskaalista tehdyssä salaattipohjassa sekä raikkaan tulisessa kastikkeessa.

Ainekset

noin 8 broilerin sisäfileetä
öljyä
suolaa
pippuria
pieni varhaiskaali
puolikas punainen paprika
puolikas kurkku
minttua
korianteria
suolapähkinöitä

kastike:

1 viipaloitu chili
3 limetin mehu
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
sormisuolaa

Valmistusohje

Paista broilerin fileet pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri fileet folioon ja anna jäähtyä.

Tee kastike ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Revi broilerifileet sormin suikaleiksi.

Suikaloi kaali ja paprika. Halkaise kurkku, kaavi pois siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Sekoita ainekset keskenään ja kääntele sekaan kastike. Lisää päälle karkeasti rouhittuja suolapähkinöitä ja mintun- sekä korianterinlehtiä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi