Reseptit

Vietnamilainen kanasalaatti

Vietnamilainen kanasalaatti sopii sekä arkeen että juhlaan. Sitä on helppo muunnella ja se maistuu takuulla kaikille!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vietnamilainen kanasalaatti

  • n. 400 g kypsää broileria
  • 150 g riisinuudelia
  • 1 kerä rapeaa vihreää salaattia
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1/2 kurkku
  • 2 porkkanaa

Pinnalle

  • 1 ruukku minttua ja/tai korianteria
  • 1 dl pähkinöitä tai manteleita
  • (1 punainen chili)

Nuoc cham -kastike

  • 2 limetin mehu
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2-3 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Tee ensin nuoc cham -kastike. Liuota sokeri limettimehuun. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita kastikeainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua sillä välin, kun valmistat salaatin.

2. Revi kypsä broileri suikaleiksi. Liota ja valuta riisinuudelit pehmeiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Revi salaatti. Leikkaa lehtikaalista pois karkeat ruodit ja suikaloi lehdet. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika.

4. Halkaise kurkku pitkittäin, kaavi pois siemenet ja leikkaa kurkku puolen sentin viipaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne joko ohuiksi tikuiksi veitsellä tai raasta raastimen karkealla terällä. Voit myös käyttää spiraalileikkuria sekä porkkanoiden että kurkun leikkaamiseen.

5. Laita salaattiainekset laakeaan salaattikulhoon. Kääntele joukkoon kastike. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Viimeistele vietnamilainen kanasalaatti ripottelemalla salaatin pinnalle pähkinät, yrtit sekä halutessasi viipaloitua chiliä.

Vinkki! Vietnamilaiseen kanasalaattiin käy monenlainen kana. Voit esimerkiski ostaa valmiiksi grillattua broileria tai leikkelehyllyssä myytäviä kanalastuja. Edulliset broilerin koipi-reisipalat ja paistileikkeet sopivat salaattiin myös mainiosti. Mausteisessa liemessä keittämällä niistä saa erityisen meheviä. Jos käytät broilerin rintafileitä, paista ne pannulla kypsiksi, mausta hyvin ja anna jäähtyä folion sisällä ennen suikalointia.

Katso myös: Kana-nuudelisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kanakeitto

X