Reseptit

Vietnamilainen kesäkeitto

22.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Vietnamilaisen kesäkeiton juju on kirkas, mausteinen liemi, jonka maun voi halutessaan pyöristää kookosmaidolla. 

Ainekset

Vietnamilainen kesäkeitto:

200 g täysjyvänuudeleita
3 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 tähtianista
2 rkl tummaa sokeria
1 1/4 l kasvislientä
3 nippuporkkanaa
2 nippua sipulia
2 valkoista naurista
pala kaalia
herneitä
1 limetin mehu
1 punainen chili
1 rkl thai-kalakastiketta
1 rkl soijaa
tuoretta korianteria, minttua ja basilikaa

Valmistusohje

1. Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää tähtianikset ja sokeri. Suikaloi kasvikset ja lisää ne liemeen.

2. Anna kiehua noin 5 minuuttia ja lisää limettimehu, viipaloitu chili, kalakastike ja soija. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa ne annoskulhojen pohjalle. Kauho päälle keitto ja lisää pinnalle reilusti tuoreita yrttejä.

Katso myös:

Piparjuurella maustettu kesäkeitto, Ruoka.fi

Vihreä kesäkeitto, Ruoka.fi

Yrttinen kesäkeitto, Kotiliesi.fi