Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti
Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti tehdään nuudeleiden sijaan kotimaisesta kaurasta. Vegaanista salaattia on helppo muunnella eri kasviksia käyttämällä. Esimerkiksi lehtikaalin voi vaihtaa tavalliseen kaaliin ja sokeriherneet retiisiviipaleisiin. Myös paprika sopii hyvin salaattiin.
Ainekset
Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti
- 3 dl kaura-ateriajyviä
- 150 g lehtikaalia
- 150 g litteitä sokeriherneenpalkoja
- 3 porkkanaa
- 1 kurkku
- 4 vartta kevätsipulia
- 100 g kuorittuja maapähkinöitä
- 2 dl hienonnettuja yrttejä (esim. thaibasilikaa, korianteria, minttua)
Nuoc cham -kastike
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl kala- tai soijakastiketta
- 3/4 dl limettimehua
- 1/2 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti tehdään helposti näin:
1. Keitä kaurajyvät suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta jyvät kuiviksi siivilässä.
2. Leikkaa lehtikaaleista pois karkeat ruodit. Revi lehdet pieniksi paloiksi. Ryöppää lehtikaali nopeasti kiehuvassa vedessä, jäähdytä siivilässä kylmällä vedellä. Valuta kaali hyvin.
3. Huuhtele herneenpalot ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Halkaise kurkku pitkittäin, kaavi siemenet pois pikkulusikalla ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Hienonna yrtit. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla.
4. Hienonna valkosipuli ja chili. Yhdistä kastikeainekset ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
5. Yhdistä salaattiainekset toisiinsa isossa kulhossa. Kääntele sekaan puolet kastikkeesta vähän ennen tarjoamista. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen.
Katso myös: Vietnamilainen broilerisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaali x 3: paahda punajuuren kanssa, tee salaatti tai pesto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous