Reseptit

Vietnamilainen pho-keitto

Maukas liemi on vietnamilaisen pho-keiton perusta. Naudanlihan sijaan voit käyttää keittoon kypsää broileria. Vegeversio tehdään kasvisliemeen ja höystetään tofulla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 tähtianista
  • 3 neilikkaa
  • 5 murskattua mustapippuria
  • 1.5 l lihalientä
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl aasialaista kalakastiketta
  • 3 rkl sherryä
  • 2 tl sokeria
  • 250 g naudan ulkofileetä
  • 200 g riisi- tai vehnänuudeleita valmiin keiton pinnalle
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 kevätsipulia
  • tuoretta korianteria ja minttua
  • ituja
  • 1 chili ohuina viipaleina
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 limetti lohkoina

Valmistusohje

1. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli, leikkaa porkkanat isoiksi tangoiksi. Kuumenna liemi, lisää mausteet, kalaliemi, sherry ja sipuli. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Lisää porkkanat ja keitä edelleen, kunnes porkkanat ovat puolikypsiä.

2. Kypsennä nuudelit erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa naudanfilee hyvin ohuiksi viipaleiksi. Voit kypsentää viipaleet nopeasti paistinpannulla ja maustaa suolalla, tai jos liha on hyvin raakakypsynyttä, sen voi myös tarjota kypsentämättömänä.

3. Pane kuumat nuudelit keittokuppien pohjalle, kauho päälle kuuma liemi. Lisää pinnalle lihaviipaleet, suikaloitua punasipulia, silputtua kevätsipulia, ituja, chiliviipaleita ja reilusti yrttejä. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoa keiton kanssa limettilohkoja

X