Vietnamilaiset possuleivät
Herkulliset, vietnamilaiset, porsaanlihalla täytetyt, bánh mì -leivät ovat nyt trendikkäitä maailmalla.
Ainekset
- 1 vaalea ciabattaleipä tai patonki
Porsaanlihatäyte
- 400 g porsaan sisäfileetä
- voita ja öljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Maustekastike
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 1 rkl osterikastiketta
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
- 2 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
- 1 porkkana
- ½ kurkku
- 2 rkl kuumaa vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- kevätsipulia
- korianteria
Valmistusohje
1. Valmista porsaanlihatäyte. Nosta liha noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Sekoita kulhossa maustekastikkeet, -tahnat ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Ruskista possunfilee voi-öljyseoksessa ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Anna kypsyä 150-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 72 astetta. Kääri kypsä filee folioon ja anna vetäytyä muiden valmistelujen ajan.
2. Kuori porkkana ja leikkaa kurkun kanssa ohuiksi tikuiksi. Sekoita sokeri ja riisiviinietikka kuumaan veteen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Nosta porkkanat ja kurkut marinoitumaan hetkeksi liemeen. Hienonna kevätsipulit ja korianteri.
3. Leikkaa possunfilee ensin ohuiksi viipaleiksi ja sen jälkeen suikaleiksi. Kääntele possusuikaleet maustekastikkeessa. Leikkaa leipä neljään osaan ja halkaise palat niin, että ne jäävät toisesta reunasta hieman kiinni. Täytä leivät maustetulla lihalla, kasviksilla, kevätsipulilla ja korianterilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous