Reseptit

Vietnamilaiset sienileivät bánh mi

11.12.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Bánh mi -leivät ovat Vietnamin lahja maailmalle. Muhkeat vegepatongit täytetään tässä ohjeessa pikkelöidyillä kasviksilla, marinoidulla sipulilla sekä paistetuilla sienillä.

Ainekset

bánh mi -patongit:

1 patonki
200 g sieniä (esim. portobello)
2 rkl öljyä
1 rkl sriracha-chilikastiketta

Pikkelöidyt porkkanat:

250 g porkkanaa raastettuna
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
(punaista chiliä)

Sipulitäyte:

250 g sipulia suikaleina
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limetin mehua
1 tl sokeria
(punaista chiliä)

Lisäksi:

majoneesia
korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa patonki neljään osaan. Viipaloi sienet ja kie­puttele ne öljy-srirachaseoksessa. Paista tai pariloi sienet kuumalla pannulla.

2. Mausta porkkanaraaste etikalla, sokerilla ja suolalla. Mausta sipulit kalakastikkeella, limetillä, sokerilla ja chilillä.

3. Voitele leivät majoneesilla ja täytä kasviksilla.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme