Reseptit

Vietnamilaiset sienileivät bánh mi

Bánh mi -leivät ovat Vietnamin lahja maailmalle. Muhkeat vegepatongit täytetään tässä ohjeessa pikkelöidyillä kasviksilla, marinoidulla sipulilla sekä paistetuilla sienillä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

bánh mi -patongit:

  • 1 patonki
  • 200 g sieniä (esim. portobello)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Pikkelöidyt porkkanat:

  • 250 g porkkanaa raastettuna
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • (punaista chiliä)

Sipulitäyte:

  • 250 g sipulia suikaleina
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl limetin mehua
  • 1 tl sokeria
  • (punaista chiliä)

Lisäksi:

  • majoneesia
  • korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa patonki neljään osaan. Viipaloi sienet ja kie­puttele ne öljy-srirachaseoksessa. Paista tai pariloi sienet kuumalla pannulla.

2. Mausta porkkanaraaste etikalla, sokerilla ja suolalla. Mausta sipulit kalakastikkeella, limetillä, sokerilla ja chilillä.

3. Voitele leivät majoneesilla ja täytä kasviksilla.

X