Vietnamilaiset sienileivät bánh mi
Bánh mi -leivät ovat Vietnamin lahja maailmalle. Muhkeat vegepatongit täytetään tässä ohjeessa pikkelöidyillä kasviksilla, marinoidulla sipulilla sekä paistetuilla sienillä.
Ainekset
bánh mi -patongit:
- 1 patonki
- 200 g sieniä (esim. portobello)
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl sriracha-chilikastiketta
Pikkelöidyt porkkanat:
- 250 g porkkanaa raastettuna
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- (punaista chiliä)
Sipulitäyte:
- 250 g sipulia suikaleina
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl limetin mehua
- 1 tl sokeria
- (punaista chiliä)
Lisäksi:
- majoneesia
- korianteria
Valmistusohje
1. Leikkaa patonki neljään osaan. Viipaloi sienet ja kieputtele ne öljy-srirachaseoksessa. Paista tai pariloi sienet kuumalla pannulla.
2. Mausta porkkanaraaste etikalla, sokerilla ja suolalla. Mausta sipulit kalakastikkeella, limetillä, sokerilla ja chilillä.
3. Voitele leivät majoneesilla ja täytä kasviksilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous