Reseptit

Vihannes-kinkkupannukakku

Kevyt vihannes-kinkkupannukakku on maukas väli- tai iltapala. Se sopii myös lounaaksi raikkaan salaatin kera.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 1 l rasvatonta maitoa
  • 4 munaa
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Täytteet

  • 3 porkkanaa
  • 1/2 purjosipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 250 g palvikinkkua (rasvaa max. 4 %)
  • 1 rkl öljyä
  • 2-3 dl haudutettuja pinaatinlehtiä tai 1 pussi (150 g) pakastepinaattia
  • 2 dl juustoraastetta (rasvaa max. 10 %)

Leivinpaperin voiteluun

  • 1 tl öljyä

Valmistusohje

Kevyt kinkkupannukakku tehdään näin helposti:

Kevyt kinkkupannukakku höystetään vihanneksilla.

1. Lisää maidon joukkoon kaikki muut taikinan ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan turvota sillä aikaa kun valmistat täytteen.

2. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhdo, halkaise ja suikaloi purjosipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa palvikinkku pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.

3. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa ja lisää porkkanaraaste, purjosuikaleet sekä hienonnetut valkosipulinkynnet.

4. Hauduta kasviksia muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää hienonnettu pinaatti ja kinkku. Jäähdytä hetki.

5. Sekoita kaikki täytteen ainekset turvonneen taikinan joukkoon. Levitä esimerkiksi pullasudilla öljyä (1 tl) uunipannun kokoiselle leivinpaperille. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun ja paista pannukakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

6. Leikkaa kinkkupannukakku paloiksi ja tarjoile lämpimänä runsaan vihersalaatin kera.

Katso lisää suolaisten pannukakkujen ohjeita. Maistuisiko juurespannukakku, kasvispannari tai juhlavat ranskalaiset tattari-crêpet, jotka täytetään kermaisella, sitruunankuorella maustetulla ricottajuustolla, kylmäsavulohella ja tillillä.

 

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään jauhelihapannukakku

X