Reseptit

Vihannessalaatti ja piparjuuri-kirvelikerma

Uusista perunoista, porkkanoista, nauriista, retiiseistä ja parsakaalista syntyy maukas vihannessalaatti. Tarjoa lisäksi piparjuuri-kirvelikermaa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g uusia perunoita
  • 1 (300 g) parsakaali
  • 2 uutta porkkanaa
  • 2 naurista
  • 8 retiisiä
  • 2-3 vartta kevätsipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Piparjuuri-kirvelikerma

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 2 tl hienonnettua kirveliä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • vesikrassia

Valmistusohje

 

  1. Keitä puhdistetut ja paloitellut perunat ja parsakaali napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Puhdista ja paloittele porkkanat, nauriit ja retiisit. Hienonna sipulit varsineen. Sekoita kasvikset ja lorauta joukkoon öljy ja mausta ripauksella suolaa.
  2. Sekoita notkistetun ranskankerman joukkoon piparjuuritahna ja kermavaahto. Mausta kirvelillä ja lisää ripaus suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Tarjoile lisänä vesikrassia.

Katso myös:

Kasvissalaatti ja isoäidin salaattikastike

X