Reseptit

Viherpippuri-sieni-härkäpata ja uunijuurekset

9.9.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Syksy on pataruokien aikaa. Viherpippuri antaa tälle sienihärkäpadalle ihanan raikkaan pippurisen aromin. Kokeile myös vaikkapa rosépippuria.

Ainekset

Viherpippuri-sieni-härkäpata:

400 g häränpaistisuikaleita
2 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 l metsäsieniä puhdistettuina
10 pikkusipulia kuorittuina
1 rkl viherpippureita
3 oksaa tuoretta rosmariinia
noin 5 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Uunijuurekset:

800 g porkkanaa, palsternakkaa ja perunaa
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuumenna voi ja öljy padassa. Ruskista lihat ja kaada ne sitten hetkeksi sivuun odottamaan.

2. Lisää pataan sienet ja pikkusipulit (sekä tarvittaessa 1–2 rkl voita) ja paista muutama minuutti niin, että ainekset saavat väriä. Lisää pataan lihat, viherpippurit, rosmariini ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti. Lisää kerma sekä suolaa ja mustapippuria. Hauduta vielä noin 15 minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Valmista uunijuurekset sillä aikaa kun pata hautuu. Paloittele juurekset, laita ne uunivuokaan ja sekoita niiden joukkoon öljy, suola, mustapippuri ja hunaja. Paahda 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.

4. Tarjoile pata juuresten kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme