Reseptit

Vihreä hummus maistuu pitakolmioiden kanssa

Lähi-idän keittiö pursuaa ihania makuja. Kokeile hummusta pitakolmioiden kanssa ja nappaa ne mukaan kesän piknikille. Vihreä hummus saa värinsä silputusta lehtipersiljasta.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Pekka Holmström

Vihreä hummus saa värinsä silputusta lehtipersiljasta.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä hummus:

  • 2 tlk säilöttyjä kikherneitä
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2 dl seesamiöljyä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja valuta kikherneet lävikössä.

2. Pane kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä karkeaksi soseeksi. Lisää joukkoon tarvittaessa vettä sen verran,että seos notkistuu tahnamaiseksi.

3. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja tasoittele hiukan keskeltä. Lorauta päälle tilkka oliiviöljyä ja tarjoa pitaleivän tai pitakolmioiden kanssa.

X