Reseptit

Vihreä kasviskeitto

Täydennä kasviskeittoateria parilla ruisleipä­viipaleella, niin tuplaat magnesiumin saantisi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä kasviskeitto

  • 2 sellerinvartta
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1 pieni parsakaali
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 dl) maustamatonta jogurttia

Pesto

  • 50 g lehti-tai mustakaalia
  • 10 basilikanlehteä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 20 g ruskeita manteleita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Vihreä kasviskeitto valmistuu näin:

1. Viipaloi sellerinvarret ja purjo. Kuori ja paloittele perunat. Paloittele parsakaali. Keitä kasvikset pehmeiksi kasvisliemessä, soseuta keitto ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2. Jauha lehtikaali, basilika, valkosipulinkynsi ja mantelit hienoksi tehosekoittimessa. Lisää öljy ja sitruunamehu, pyöräytä ainekset pestoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoa vihreä kasviskeitto kuumana jogurtin, peston ja ruisleivän kanssa.

Lisää raikkaita kasviskeittoja:

Herne_purjokeitto

Keväinen herne-purjokeitto

kylmä parsakaalikeitto ja kuminajogurtti

Kylmä parsakaalikeitto ja kuminajogurtti

kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kotiliesi.fi: Vihreä minestronekeitto

X