Reseptit

Vihreä kevätkeitto

Vihreä kevät­keitto maistuu sekä kuumana että kylmänä. Voit viimeistellä keiton myös vaikkapa murennetulla feta-­ tai vuohenjuustolla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g parsakaalia
  • 1 pieni purjosipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 l kasvislientä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria

viimeistelyyn

  • paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • versoja tai ituja

Valmistusohje

1. Pese ja paloittele parsakaali varsineen ja purjosipuli. Hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna oliiviöljy kasarissa tai kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää parsakaalit ja sekoita. Lisää myös kasvisliemi ja kookosmaito. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, niin että värit vielä säilyvät.

3. Lisää pinaatti ja basilika. Hauduta pari minuuttia ja soseuta keitto tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

4. Jaa keitto kulhoihin ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja versoja tai ituja.

Lisää keväisen raikkaita keittoja:

Herne_purjokeitto

Keväinen herne-purjokeitto

Kevätsipuli-hernekeitto

Helppo herne-kevätsipulikeitto

kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kirpeä avokado-saksanpähkinäkeitto

Kotiliesi.fi: Herne-fenkolikeitto

X