Vihreä lipstikkakeitto
Vihreä lipstikkakeitto pyöräytetään pinaatista, perunasta ja ruusukaalista. Lipstikan voi lisätä kuivattuna tai tuoreena.
Ainekset
Vihreä lipstikkakeitto
- 6 jauhoista perunaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 20 ruusukaalia
- 2 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl kuivattua lipstikkaa tai 2 rkl tuoretta
- 1 l kasvislientä
- 2 dl kookosmaitoa
- 50 g pinaattia
Päälle
- 1 hapan omena
- 4 rkl kurpitsansiemeniä
- 1 rkl öljyä
Valmistusohje
Vihreä lipstikkakeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele perunat ja sipulit. Puolita ruusukaalit. Kuori ja kuutioi omena. Ruskista omena ja kurpitsansiemenet kevyesti öljyssä paistinpannulla.
2. Kuullota öljyssä perunat, sipulit, ruusukaalit ja mausteet. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää pinaatti ja soseuta vihreä lipstikkakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.
Katso myös: Kantarellikeitto rapean lipstikan kera
Katso myös Kotiliesi.fi: Keitto maistuu kesäpäivänäkin – 5 herkullista ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous