Reseptit

Vihreä lipstikkakeitto

Vihreä lipstikkakeitto pyöräytetään pinaatista, perunasta ja ruusukaalista. Lipstikan voi lisätä kuivattuna tai tuoreena.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä lipstikkakeitto

  • 6 jauhoista perunaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 20 ruusukaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua lipstikkaa tai 2 rkl tuoretta
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 50 g pinaattia

Päälle

  • 1 hapan omena
  • 4 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

Vihreä lipstikkakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele perunat ja sipulit. Puolita ruusukaalit. Kuori ja kuutioi omena. Ruskista omena ja kurpitsansiemenet kevyesti öljyssä paistinpannulla.

2. Kuullota öljyssä perunat, sipulit, ruusukaalit ja mausteet. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää pinaatti ja soseuta vihreä lipstikkakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.

Katso myös: Kantarellikeitto rapean lipstikan kera

Katso myös Kotiliesi.fi: Keitto maistuu kesäpäivänäkin – 5 herkullista ohjetta

X