Reseptit

Vihreä parsakaali­-kookoscurry

21.1.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Vihreässä kookoscurryssa on nimensä mukaisesti vain vihreitä kasviksia, roppakaupalla yrttejä sekä lempeän mausteinen liemi.

Ainekset

Vihreä parsakaali-kookoscurry:

1 purjosipuli
3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chilipalkoa
400 g parsakaalia
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vihreää currytahnaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
4 dl vettä
suolaa
mustapippuria
1 ruukku korianteria tai thaibasilikaa
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Tarjoiluun:

keitettyä riisiä tai nuudeleita

Valmistusohje

1. Halkaise purjosipuli, pese se huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa suikaleiksi.

2. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chilit.

3. Paloittele parsakaali varsineen.

4. Kuumenna rypsiöljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää myös chili sekä parsakaalin nuput. Paista muutama minuutti.

5. Mittaa kattilaan kookosmaito sekä vesi ja sekoita joukkoon vihreä currytahna. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna korianteri tai basilika ja lisää kattilaan.

6. Kaada kuuma liemi paistinpannulle kasvisten joukkoon ja sekoita.

7. Viimeistele paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

8. Tarjoile keitetyn riisin tai nuudeleiden kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme