Reseptit

Vihreä parsakaali­-kookoscurry

Vihreässä kookoscurryssa on nimensä mukaisesti vain vihreitä kasviksia, roppakaupalla yrttejä sekä lempeän mausteinen liemi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä parsakaali-kookoscurry:

  • 1 purjosipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 vihreää chilipalkoa
  • 400 g parsakaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ruukku korianteria tai thaibasilikaa
  • 1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Tarjoiluun:

  • keitettyä riisiä tai nuudeleita

Valmistusohje

1. Halkaise purjosipuli, pese se huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa suikaleiksi.

2. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chilit.

3. Paloittele parsakaali varsineen.

4. Kuumenna rypsiöljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää myös chili sekä parsakaalin nuput. Paista muutama minuutti.

5. Mittaa kattilaan kookosmaito sekä vesi ja sekoita joukkoon vihreä currytahna. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna korianteri tai basilika ja lisää kattilaan.

6. Kaada kuuma liemi paistinpannulle kasvisten joukkoon ja sekoita.

7. Viimeistele paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

8. Tarjoile keitetyn riisin tai nuudeleiden kera.

X