Vihreä perunasalaatti ja salsa verde
Alun perin italialainen salsa verde on valmistettu käsin silppuamalla, nykyversio syntyy monitoimikoneella. Suolaisuutta antavat sardellifileet ja kaprikset. Salsa verde sopii salaatteihin, lämpimien kasvisten kastikkeeksi ja paistetun kalan seuraksi.
Ainekset
Vihreä perunasalaatti:
- 4-5 keitettyä perunaa
- 1/2 kurkkua
- 1 avokado
- 4-5 kevätsipulia
- mustia oliiveja
- sardelli- tai anjovisfileitä
- basilikaa
Salsa verde:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
- 1 dl hienonnettua basilikaa
- 0.5 dl tilliä
- 5 sardelli- tai anjovisfileetä
- 3 rkl kaprista
- 1 dl ranskalaista sinappia
- 2.5 rkl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria
- 1 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl rypsiöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Vihreä perunasalaatti
Kuori ja lohko perunat. Halkaise kurkku ja poista siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuutioi avokado. Silppua kevätsipulit. Pane kasvikset laakealle vadille. Sekoita aineksiin salsa verdeä kevyesti kahden lusikan avulla nostellen. Lisää pinnalle oliiveja, anjovista tai sardelleja sekä basilikanlehtiä. Anna maustua jonkin aikaa.
Salsa verde
Pane valkosipulinkynnet, yrtit, sardellit, kapris ja sinappi monitoimikoneeseen ja pyöräytä sileäksi. Lisää sitruunamehua, vähän suolaa ja mustapippuria. Käynnistä kone ja valuta sekaan öljyt ohuena nauhana. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kommentit
1dl sinappia taitaa olla vahinko, olisiko 1tl parempi?:)
Kommentit
1dl sinappia taitaa olla vahinko, olisiko 1tl parempi?:)
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous