Reseptit

Vihreä perunasalaatti ja salsa verde

2.4.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Alun perin italialainen salsa verde on valmistettu käsin silppuamalla, nykyversio syntyy monitoimikoneella. Suolaisuutta antavat sardellifileet ja kaprikset. Salsa verde sopii salaatteihin, lämpimien kasvisten kastikkeeksi ja paistetun kalan seuraksi.

Ainekset

Vihreä perunasalaatti:

4-5 keitettyä perunaa
1/2 kurkkua
1 avokado
4-5 kevätsipulia
mustia oliiveja
sardelli- tai anjovisfileitä
basilikaa

Salsa verde:

2 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl hienonnettua basilikaa
0.5 dl tilliä
5 sardelli- tai anjovisfileetä
3 rkl kaprista
1 dl ranskalaista sinappia
2.5 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
1 dl oliiviöljyä
0.5 dl rypsiöljyä
suolaa

Valmistusohje

 

Vihreä perunasalaatti

Kuori ja lohko perunat. Halkaise kurkku ja poista siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuutioi avokado. Silppua kevätsipulit. Pane kasvikset laakealle vadille. Sekoita aineksiin salsa verdeä kevyesti kahden lusikan avulla nostellen. Lisää pinnalle oliiveja, anjovista tai sardelleja sekä basilikanlehtiä. Anna maustua jonkin aikaa.

Salsa verde

Pane valkosipulinkynnet, yrtit, sardellit, kapris ja sinappi monitoimikoneeseen ja pyöräytä sileäksi. Lisää sitruunamehua, vähän suolaa ja mustapippuria. Käynnistä kone ja valuta sekaan öljyt ohuena nauhana. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme