Reseptit

Vihreä pesto

Itse tehdyssä pestossa on kaunis tumman vihreä väri ja tuore basilikan maku. Pesto on nopea ja helppo tapa saada ruoka maistumaan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa ruukkua basilikaa (tai 3 pientä ruukkua)
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • vastajauhettua mustapippuria
  • (hiutale)suolaa

Valmistusohje

 

Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Pane ne, basilikanlehdet ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää parmesaaniraaste ja öljy vähitellen koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Pesto säilyy jääkaapissa viikon.

X