7.5.2012

Vihreä rosolli

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kesäkurpitsa (noin 250 g)
1 sipuli
2 tl oliiviöljyä
150 g parsakaalia
3 keitettyä perunaa
1 omena
1 rkl sitruunamehua
½ kurkkua
¼ tl suolaa

Valmistusohje

Syyssatokauden vihreistä kasviksista, kesäkurpitsasta, parsakaalista, kurkusta,  syntyy rouskuva vihreä rosolli.

1. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannulle kesäkurpitsat ja sekoita hetken aikaa. Anna seoksen jäähtyä.

2. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Höyrytä kukinnot napakan kypsiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja omena. Sekoita omenoihin sitruunamehu. Paloittele kurkku.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Anna salaatin maustua viileässä noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi