Reseptit

Vihreä rosolli

Syyssatokauden vihreistä kasviksista, kesäkurpitsasta, parsakaalista, kurkusta,  syntyy rouskuva vihreä rosolli.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä rosolli

  • 1 kesäkurpitsa (noin 250 g)
  • 1 sipuli
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 150 g parsakaalia
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1 omena
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ kurkkua
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Vihreä rosolli tehdään näin:

1. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannulle kesäkurpitsat ja sekoita hetken aikaa. Anna seoksen jäähtyä.

2. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Höyrytä kukinnot napakan kypsiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja omena. Sekoita omenoihin sitruunamehu. Paloittele kurkku.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Anna salaatin maustua viileässä noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

4. Tarjoa vihreä rosolli esimerkiksi joulupöydän alkuruokana tai lisukkeena jouluiselle kalkkunarullalle.

Katso myös Kotiliesi.fi: Porkkana-jyväsalaatti ja tahini-kastike

X