Reseptit

Vihreä sosekeitto

Vihreä sosekeitto antaa virtaa päivään. Annokset koristellaan herneenversoilla, ruohosipulilla tai pienillä koivunlehdillä.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 nippusipulia varsineen
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 8 dl kasvislientä
  • 1.5 l tuoreita nokkosen- tai pinaatinlehtiä tai 150 g pakastepinaattia
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 dl rasvatonta maitoa

koristeeksi

  • herneenversoja, ruohosipulia tai pieniä koivunlehtiä

Valmistusohje

Huuhdo ja hienonna sipulit. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää sipulit sekä kesäkurpitsa. Keitä noin 10 minuuttia.

Huuhdo sillä aikaa nokkosen- tai pinaatinlehdet. Kiehauta lehdet ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Purista kuiviksi ja lisää keiton joukkoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Kuumenna keitto kiehumispisteeseen ja mausta se maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Kuumenna rasvaton maito kattilassa kiehuvaksi ja vatkaa se napakaksi vaahdoksi. Sekoita osa maitovaahdosta keiton joukkoon ja lusikoi loput keittoannosten pinnalle.

Koristele annokset herneenversoilla, ruohosipulilla tai pienillä koivunlehdillä.

X