17.4.2017

Vihreät burgerit ja paahdettua palsternakkaa

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Keväiset burgerit täytetään marinoidulla ja grillatulla kesäkurpitsalla, kananmunalla ja avokadolla. Kastike saa potkua wasabista. Burgerin seuralaisena tarjoillaan perunan sijaan palsternakasta valmistettuja ”ranskiksia”. Kokeile myös paahdettua porkkanaa tai lanttua.

Ainekset

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1 avokado
4 kananmunaa
4 hyvää sämpylää
kourallinen rucolaa

Kastike

2 dl turkkilaista jogurttia
2 tl wasabitahnaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Paahdetut palsternakat

4 pientä palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Aloita palsternakoista. Kuori ne ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla ja timjamilla. Paahda 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.

3. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola. Anna maustua hetki. Paahda viipaleet kuumalla paistinpannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Viipaloi avokadon hedelmäliha ja paista kananmunat paistinpannulla.

4. Halkaise sämpylät ja lusikoi pohjapuolikkaille kastiketta. Nosta päälle kesäkurpitsaviipaleita, avokadoa, kananmuna ja lopuksi rucolaa. Käännä hampurilaisen kansi päälle ja tarjoile paahdettujen palsternakkojen ja lopun kastikkeen kera.

Astetta terveellisemmät hampurilaiset teet näin:

hyvän omantunnon hampurilainen

Hyvän omantunnon hampurilainen

kasvisburgerit

Kavisburgerit

kuntoilijan kalkkunapurilainen

Kuntoilijan kalkkunapurilainen

Kotiliesi.fi: Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuustohampurilaiset

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi