Vihreät burgerit ja paahdettua palsternakkaa
Keväiset burgerit täytetään marinoidulla ja grillatulla kesäkurpitsalla, kananmunalla ja avokadolla. Kastike saa potkua wasabista. Burgerin seuralaisena tarjoillaan perunan sijaan palsternakasta valmistettuja ”ranskiksia”. Kokeile myös paahdettua porkkanaa tai lanttua.
Ainekset
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- 1 avokado
- 4 kananmunaa
- 4 hyvää sämpylää
- kourallinen rucolaa
Kastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 tl wasabitahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Paahdetut palsternakat
- 4 pientä palsternakkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Valmistusohje
1. Aloita palsternakoista. Kuori ne ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla ja timjamilla. Paahda 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.
3. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola. Anna maustua hetki. Paahda viipaleet kuumalla paistinpannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Viipaloi avokadon hedelmäliha ja paista kananmunat paistinpannulla.
4. Halkaise sämpylät ja lusikoi pohjapuolikkaille kastiketta. Nosta päälle kesäkurpitsaviipaleita, avokadoa, kananmuna ja lopuksi rucolaa. Käännä hampurilaisen kansi päälle ja tarjoile paahdettujen palsternakkojen ja lopun kastikkeen kera.
Astetta terveellisemmät hampurilaiset teet näin:
Hyvän omantunnon hampurilainen
Kuntoilijan kalkkunapurilainen
Kotiliesi.fi: Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuustohampurilaiset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous