Reseptit

Viikuna-mustaherukkahilloketta ja juustoja

19.12.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Juutot kaipaavat seuralaisekseen hyviä keksejä ja hilloa. Viikuna-mustaherukkahilloke on varma valinta.

Ainekset

200 g viikunoita hienonnettuna
200 g pakastemustaherukoita
0.5 dl vettä
1 dl intiaanisokeria
ripaus suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 vaniljatanko halkaistuna

Lisäksi:

juustoja ja pipareita

Valmistusohje

Omatekoinen viikuna-mustaherukkahilloke kruunaa joulun juustotarjoilun ja sopii hyvin myös uudenvuoden yöpalaksi. Tällä reseptillä valmistat noin 4 dl viikuna-mustaherukkahilloketta.

1. Mittaa kattilaan viikunat, mustaherukat, vesi, intiaanisokeri, suola, balsamiviinietikka ja vaniljatanko.
2. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja anna hillokkeen jäähtyä.
3. Ota juustot hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään, suurin piirtein 1–1,5 tuntia ennen tarjoilua.
4. Asettele juustot kauniisti vadille ja tarjoile niiden kanssa erilaisia keksejä, pipareita ja viikuna- mustaherukkahilloketta.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme